• darkblurbg

Leefstijlcoaching: begin het jaar goed!

Leefstijlcoaching: begin het jaar goed!

Voldoende bewegen, rust nemen en goed eten. Het lijkt zo simpel. Toch lukt het soms niet alleen om gezonde keuzes te maken. Wil je in 2020 van gezonde keuzes een gewoonte maken? Get In Balance helpt je gedragspatroon blijvend te veranderen.

Gezonde keuzes tijdens de feestdagen

Gezonde keuzes tijdens de feestdagen

Aan de ene kant kijk je reikhalzend uit naar die feestelijke dagen aan het eind van het jaar. Maar aan de andere kant breekt het zweet je al uit. Want hoewel al die drankjes, diners, snacks en kerstontbijtjes heerlijk zijn, helpt het niet echt bij een gezond en fit lichaam. De feestdagen staan nu eenmaal in het teken van eten, dus maat houden kun jij wel uit je hoofd zetten. Of niet?

'Ik hou niet van de sportschool, hoe blijf ik fit?'

'Ik hou niet van de sportschool, hoe blijf ik fit?'

Noortje (44): 'Iedere morgen ga ik met de auto naar mijn werk. Dat moet ook wel, ik werk zo'n 40 kilometer verderop. Wanneer ik aankom, verplaats ik me naar mijn bureaustoel waar ik het grootste deel van de dag doorbreng. En na mijn werk keer ik terug naar mijn auto, om eenmaal thuis aan de keukentafel te zitten of op de bank te ploffen. Aan het eind van de dag heb ik geen zin of puf meer om mezelf naar de sportschool te slepen.'

Écht afrekenen met het jojo-effect

Écht afrekenen met het jojo-effect

Jojo-en: denk jij bij dit woord aan het onschuldige stuk speelgoed uit je kindertijd of loopt er een rilling van frustratie over je rug? In dat laatste geval heb je waarschijnlijk veel ervaring met allerlei diëten. Keer op keer stort jij je vol overgave op de nieuwste hypes of meest klassieke afvalmethodes en iedere keer ben je er van overtuigd dat het dit keer écht gaat lukken.